Wie zijn wij?

Kwestie van Zorg is een betrokken team van ambulante begeleiders met ieder hun eigen specialisme. Alle teamleden van Kwestie van Zorg zijn HBO/WO geschoold en hebben jarenlange ervaring in begeleiding en coaching van jongeren en volwassenen.

Wij vinden het belangrijk dat de hulpvrager vertrouwen heeft in de begeleiders van Kwestie van Zorg en er sprake is van een gelijkwaardige samenwerking. Daarom kijken we ook zorgvuldig naar welke begeleider het beste past bij je hulpvraag en wensen. Een klik tussen begeleider en hulpvrager is belangrijk. Het is bij ons een kwestie van kiezen uit ons team van betrokken en ervaren begeleiders. De begeleiders stellen zich hier al graag aan je voor.

Neem nu vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Neem contact op

Het Team

Charlotte van der Knaap
Eigenaar / Coach

Ik ben opgeleid tot Ergotherapeut en cultureel antropoloog en heb daarnaast verschillende cursussen gedaan op gebied van coaching. De laatste 6 jaar heb ik ervaring opgedaan in de begeleiding van (jong) volwassene met uiteenlopende problematieken.

Een persoonlijke en gelijkwaardige benadering met ruimte voor relativering en humor kenmerkt mijn werkwijze. In het coachen zoek ik graag samen naar de mogelijkheden en hoe iemand stap voor stap doelen kan bereiken en zelfstandiger wordt. Ieder mens heeft zijn eigen kwaliteiten en krachten; ik vind het mooi om deze te leren kennen en in te zetten in het nemen van stappen. Ik ben praktisch ingesteld, maar ben ook doortastend wanneer dit nodig is.

Helen Brands
Eigenaar / Coach

Na veel jaren werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven en de hulpverlening, heb ik in 2009 2coach4u opgericht en ben ik als zelfstandige coach begonnen. De erkenning van de persoonlijke situatie is voor mij het belangrijkste uitgangspunt.

Tijdens mijn werk kwam ik in aanraking met de specifieke problematiek van mensen met autisme en het begeleiden en coachen daarvan. In 2012 heb ik de opleiding tot “Autismevriendelijke Coach” afgerond.
In mijn dagelijkse werkzaamheden combineer ik begeleiding met verschillende aspecten van coaching.

Sharon Steltenpool
Eigenaar / Coach

Gedurende mijn studies Sociaal Pedagogisch Werk en Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik stages gelopen in het speciaal onderwijs, gehandicaptenzorg en de psychiatrie. Daarnaast heb ik vijf jaar gewerkt in de verstandelijk gehandicaptenzorg en heb ik ruim zes jaar ervaring in het begeleiden van (jong)volwassenen met autisme en duale problematiek. In 2015 heb ik Social Support opgericht en ben ik als zelfstandige ambulant begeleider begonnen.

Autisme raakt mij en boeit mij voortdurend. Mijn ervaring is dat geen enkel persoon met autisme hetzelfde is en ieder zijn eigen unieke zorgvraag heeft. Ik zie bij elk individu met autisme krachten en kansen en wil deze zoveel mogelijk benutten. In mijn persoonlijke benadering staat het opbouwen van een vertrouwensband centraal. Verder heb ik een positieve, nuchtere houding en kan ik rust bieden.

Ben Siemons
Eigenaar / Coach

Ik ben een ruimdenkende (jonge)man en denk graag “out of the box”. Mijn nieuwsgierigheid brengt mij dichter bij mensen. De No-nonsense instelling van Kwestie van zorg is mij op het lijf geschreven, want ik zeg graag waar het op staat en wind er geen doekjes om. Mijn ervaring bestaat met name uit het werken met mensen die een verstandelijke beperking hebben en mensen met autisme. Als maatschappelijk werker heb ik in verschillende functies mogen werken. Ik laat mij niet snel verbazen, ik verwonder mij slechts.

Lyonie Rollenberg
Coach

Na het afronden van mijn studie SPH in 1998 heb ik door de jaren heen veel werkervaring opgedaan met verschillende doelgroepen. De afgelopen 7 jaar heb ik met (jong) volwassenen met autisme en duale problematiek gewerkt. Hiervoor 4 jaar met (jong) volwassenen en duale LVB problematiek. Het uitdagende aan werken met mensen met autisme vind ik de diversiteit aan hulpvragen en om samen tot een passende vorm van begeleiden te komen.
Als begeleider sta ik naast je, denk ik in mogelijkheden en gebruik ik humor om serieuze vraagstukken te kunnen relativeren. Naast ambulant begeleider ben ik yoga docente. Deze ervaring neem ik mee in mijn begeleiding als ik merk dat je hier iets aan kunt hebben en hiervoor openstaat.